Tingvej 36  |  8543 Hornslet  |  Tlf.: 86 99 45 11  |  Fax: 86 99 55 49  |  E-mail: mail@lokalavisen.dk

Sjovt er kodeordet for den musikalske duo - Heartburns

Under en pause fra øvelokalet hygger Jørgen Hinge og Jesper V. Christensen sig ved åkanten på Møllegården.
ROCK - Når Heartburns spiller til fest, er målet, at de selv har det lige så sjovt som tilhørerne.
(26. juli 2006) På den idyllisk beliggende Møllegård ved åen hos Sysser Pedersen og Jørgen Hinge i Skørring ved Hornslet bliver åens klukken og fuglenes kvidren af og til akkompagneret af guitartoner fra øvelokalet.
Jørgen Hinge og Jesper V. Christensen har i mange år spillet sammen i Heartburns og mødes jævnligt på Møllegården for at stemme tonerne og guitarerne af.

Fortid i AGF

Jørgen Hinge spillede i sin tid fodbold i AGF og var i starten af firserne 2. målmand i årene, hvor en vis Troels Rasmussen var trænernes førstevalg. Fodbolden og musikken har det til fælles, at det skal være sjovt både at være med til og at overvære. Vigtige musikingredienser er ofte Creedence Clearwater, Eagles, Tom Petty, Bruce Springsteen, Byrds og ikke mindst Bob Dylan.
Men Jørgen Hinge og Jesper V. Christensen understreger samstemmende, at repertoiret omfatter musik for alle aldersgrupper.

Langhåret

- Det er sjovt nogle gange at opleve de ældres skepsis, når de ser den langhårede Jesper, og så mærke hvordan stemningen lige så stille vender, når vi kommer i gang med musikken, siger en smilende Jørgen Hinge. De gør sig umage for at ramme den rigtige sound i numrene og har derfor sjældent under ti guitarer med, når de spiller.
- At vi ikke har bas og trommer er nok et plus i forhold til at også de ældste blandt publikum synes om musikken, tilføjer han.

Sjove brandmænd

Af sjove oplevelser er de enige om, at dengang de i Oddergrisen spillede for en flok brandmænd som havde lejet toget fra Odder til Skagen og retur hører til de bedre.
Toget holdt blandt andet en længere pause i Hjørring, hvor alle de tørstige brandmænd skulle en tur i automaten til pasfotos. Bagefter var damerne i toget indlagte til at lege gæt en brandmandsrøv.

Sølvbryllupsmusik

De har bevidst fravalgt reklamering og booking for udelukkende satse på mund til mund metoden.
- De folk som hyrer os, har enten selv hørt os eller har hørt om os gennem venner og bekendte, og at folk ved hvad de får, er for os det bedste udgangspunkt for at skabe en god musikoplevelse, siger Jesper V. Christensen og tilføjer, at selv sølvbryllupsmusik er de leveringsdygtige i.
Snakken kredser lidt om det med sølvbryllupsmusikken som jo også ændrer sig, efterhånden som nye generationer kommer i sølvbryllupsalderen. Den langhårede Jesper kigger lidt eftertænksomt ned på guitaren og siger så nærmest forundret
- Jamen det er jo i år, at jeg har sølvbryllup.
Se mere på www.heartburns.dk, hvor der blandt andet også kan bestilles en demo CD.